V prvním přípravném utkání padla pouze jedna branka 23.08.2024

V prvním přípravném utkání padla pouze jedna branka

Po bezbrankové první třetině se z úvodní a nakonec i jediné branky z dorážky radovali hosté z Nového Jičína ve 25. minutě z hole Capila. K vidění bylo několik slibných šancí na obou stranách, avšak bez brankového úspěchu. Nepodařilo se využít ani závěrečnou power play.

V prvním přátelském utkání se Kopřivnice utkala s hosty z Nového Jičína. Premiéra v nové sezóně - pro některé premiéra v kopřivnickém dresu - pro všechny premiéra s povinnými chrániči krku. Prvních několik minut bylo vidět, že se domácí teprve dostávají do zápasového modu a domácí brankář Kubáň musel řešit hned několik složitějších situací a byl úspěšný. V polovině úvodní třetiny byl vyloučen jeden z kopřivnických útočníků, ale jeho spoluhráči si s početní nevýhodou vcelku bez problémů poradili. V 16. minutě se Kopřivnice dostala k souvislejšímu tlaku v útočném pásmu s několika slibnými šancemi , který vyústil až v přesilovou hru domácích. Bohužel, ani ta nevedla ke gólové radosti. Po bezbrankové první třetině vstoupili do prostřední části lépe hosté. A byli to oni, konkrétně novojičínský Capil ve 25. minutě, kteří se mohli radovat ze vstřeleného gólu. Jak se později ukázalo, jediného v celém utkání. Obě družstva si ještě v prostřední části vyzkoušela každé po jedné přesilové hře, ale jak je z konečného výsledku patrné, bez vstřelené branky. Závěrečná část nebyla pro kopřivnického brankáře Kubáně vůbec lehká. Hned po pár vteřinách bohužel nešťastně vyhodil puk mimo hřiště a on i jeho spoluhráči se museli bránit hostující přesilové hře. Druhý nešťastný moment pro domácího muže s maskou přišel těsně po polovině třetí třetiny, kdy po jednom ze zákroků zůstal ležet na ledě a opustil led až s pomocí maséra Rašky. Naštěstí se ukázalo, že zranění není vážné a měl by být do dalších bojů v pořádku. Nečekaně, ale velmi dobře jej zastoupil v bráně Bartošák. Snahu domácích o vstřelení vyrovnávací branky jim nelze upřít, ale vždy ztroskotali na dobře chytajícím hostujícím brankáři Klimkovi. Nepomohl ani oddechový čas, ani následná hra v power play. Zatím si tedy na úvodní kopřivnickou branku počkáme. Budeme věřit, že hned v úterním utkání s Opavou, které se bude hrát v Kravařích, se již branek dočkáme.


Branky a nahrávky: . Capil (Berka, Hruška)
Vyloučení: 3:4 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0


Sestavy:

HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (49. Bartošák) – Bartošák, Marek – Pargač, Niec, Velecký – Fojtík, Petrek – Pastor, Gola, Raška – Zeman, Mošnička – Spurný, Mach, Fojtík F. – Marejka, Kyanka – Vizvary, Siekierka, Kubík.
Trenér: Josef Doboš

HJ Nový Jičín: Klimek, Hořejší – Vosátko, Báchor – Kořenek, Štědrý, Pawliczek – Kania, Havlík – Škarka, Maliník, Kalač – Holáň, Hruška – Berka, Šotkovský, Capil.
Trenér: Petr Macháček


Komentáře:

Josef Doboš (trenér HC ISMM) :

Petr Macháček (trenér HK NJ) : „Určitě jsme se chtěli poučit z minulého utkání proti Opavě. Doufali jsme, že zápas bude z naší strany trochu jiný a budeme plnit věci, které nám v posledním utkání scházely. Dnes se to povedlo a myslím, že zápas vypadal úplně jinak. Brankář předvedl velmi dobrý výkon a obrana byla od minulého utkání mnohem koncentrovanější. Samozřejmě se stále vyskytovaly nějaké chyby, ale klukům jsem řekl, že tam byl vidět posun. Je důležité, abychom se každý zápas posouvali dopředu a kluci dostali do hlav své povinnosti. Se zápasem jsme spokojení. Řekl bych, že pro diváky bylo fajn, že závěr byl o branku, takže se bojovalo až do konce. Závěr jsme dohrávali pod tlakem, ale podařilo se nám to udržet, takže odjíždíme spokojení.“ (Zdroj: web HK NJ)



23.08.2024, Redakce

Aktuality

Rozpis ledu 38. týden
14.09.2024

Aktuální rozpis ledu

Rozpis ledu 37. týden
06.09.2024

Rozpis ledu