V Novém Jičíně došlo až na nájezdy 31.08.2024

V Novém Jičíně došlo až na nájezdy

Kopřivničtí hokejisté ve svém dalším přípravném utkání na ledě Nového Jičína prohrávali po první třetině 0:1. Dokázali otočit, nadějný stav drželi až do předposlední minuty. Po vyrovnání Ďáblů došlo ihned na nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí. Foto: Jakub Zajíc

Ke třetímu utkání zajížděli modrožlutí na led okresního rivala z Nového Jičína. V pořadí třetí přátelské utkání, podruhé s Novým Jičínem, jistil z branky nakonec Darek Bartošák. V první třetině měl docela dost práce, ale čisté konto udržel až do 11. minuty. Střelu novojičínského Davida Kalače ještě vyrazil, ale na dorážku Michala Danga už byl krátký. Kopřivnice následně ustála oslabení, ale také nevyužila nabídnutou přesilovku. Do šaten tak docházeli hosté s jednobrankový mankem. Do prostřední části vstoupili naši hokejisté tím nejlepším možným způsobem, hned po 25 vteřinách dorazil vyraženou střelu Mateje Petreka za záda domácího brankáře Jakuba Klimka Dominik Suchý. Ďáblové se sice dostávali do slibných šancí, ale brankář Bartošák měl dobře postavené tyče a předvedl řadu dobrých zákroků. Ale neútočili jen domácí, Kopřivnice se snažila lépe bruslit než v první třetině, a to se vyplatilo v polovině utkání, kdy byl podražen jeden z kopřivnických útočníků. Následná přesilová hra přinesla povedenou střelu Filipa Hlaváče od modré čáry a kus práce odvedl také Jiří Pargač, který výborně stínil před brankou. Druhá polovina prostřední třetiny byla ve znamení několika současných vyloučení, ale bez branky ani na jedné ze stran. Ve třetí třetině se objevilo několik slibných šancí na obou stranách, na té novojičínské se do jedné slibné dostal i loni v Kopřivnici hrající Adam Urban, opět zvonila za Bartošákem i tyč. Ještě 63 vteřin před koncem třetí třetiny Kopřivnice o branku vedla, to vše ale změnil svou brankou Robin Gebauer. Normálně by následovalo prodloužení, obě strany se ale domluvily, že se ihned pojede 5 nájezdů. Začínali domácí, Bartošák první pokus chytil. Kopřivnice jako prvního poslala na nájezd Davida Pastora, a ten se mezi betony Klimka nemýlil. Ve třetí sérii překlopil příznivější stav na stranu domácích Adam Flok. Ze strany Kopřivnice již nepřišla žádná úspěšná odpověď, na poslední nájezd byl nominován nejmladší člen sestavy, obránce David Kyanka, a ani ten se k jedinému střelci Pastorovi nepřidal. Volno pro tento zápas dostali obránci Miroslav Marek s René Bartošákem, v útoku chyběl Ondřej Sluštík, ale také Filip Indrst, který stále doléčuje zranění.

Přípravná utkání pokračují zase příští týden, a to "havířovskou kapitolou". V úterý se Kopřivnice představí na hřišti AZetu, v pátek pak na domácím ledě od 18 hodin.

31.08.2024, Redakce

Aktuality

Rozpis ledu 38. týden
14.09.2024

Aktuální rozpis ledu

Rozpis ledu 37. týden
06.09.2024

Rozpis ledu