První zápas s Havířovem jednoznačně pro domácí 04.09.2024

První zápas s Havířovem jednoznačně pro domácí

První měření sil s Havířovem v tomto týdnu skončilo vítězstvím domácích v poměru 8:2. Ti potvrdili roli favorita a téměř kompletní sestavě přesvědčivě zvítězili. V pátek mají šanci naši hokejisté zabojovat proti stejnému soupeři znova, a to od 18 hodin na domácím ledě.

Kopřivnické hokejisty čekají v tomto týdnu dva přípravné zápasy, oba se stejným soupeřem - Havířovem. Úterní zápas na ledě AZetu začal se zpožděním, chyběl totiž rozhodčí. V dresu domácích se představil také ještě vloni v Kopřivnici hrající Vojtěch Pindel a právě on "měl hokejku" v prvním havířovském gólu. V 5. minutě se přihrávkou podílel na úvodní trefě domácího Jiřího Tvrdého. Po přečkané přesilovce z 9. minuty se Kopřivnice malinko osmělila a předvedla několik slibných šancí, ale bez brankového zakončení. Kopřivnický brankář Andres Kubáň se také rozhodně nenudil a čelil řadě zajímavých akcí domácích. V 17. minutě přišlo dokonce dvojnásobné oslabení, když na trestné lavici skončili hned dva kopřivničtí obránci. 10 vteřin před návratem prvního potrestaného se konečně podařilo Havířovu dvojnásobné přečíslení využít opět z hole Jiřího Tvrdého. Role se trošku otočila hned zkraje prostřední části, kdy dvojnásobná přesilovka byla nabídnuta také Kopřivnici. Vteřinu po návratu prvního vyloučeného se konečně prosadila i Kopřivnice, konkrétně z hole Martina Kubíka. Další změny skóre jsme se dočkali ve 37. minutě po střele domácího Marcela Kunce. 13 vteřin před koncem druhé třetiny zvyšoval na 4:1 Tomáš Franek. Třetí třetina přinesla nakonec celkem 5 branek. Havířov přidal ještě další 4 branky, ve 45. dokonce dvě z holí Vojtěcha Šuhaje a Jakuba Apolenáře. Sedmou branku v 57. minutě připsal ještě Ondřej Hrahovský. Už se zdálo, že zápas, ve kterém měli jednoznačně větší šance domácí, už bude u konce, opak byl pravdou.Kosmetickou úpravu score předvedl kopřivnický René Bartošák v 60. minutě, A 21 sekund před závěrečným hvizdem podrtrhl vysoký brankový účet Marcel Kunc.

A co nám k utkání řekl Filip Indrst, útočník, který stále ještě doléčuje zranění a zápas sledoval z tribuny? “Byl to těžký zápas, i když tomu možná výsledek úplně neodpovídá, tak náš brankář Andreas Kubáň dokázal předvést řadu výborných zákroků. Havířov potvrdil roli favorita, nicméně my jsme stále ještě ve “zkušebním období”, takže proti téměř kompletnímu kádru domácích jsme ještě dost točili sestavou. Snad už budeme brzy i my moct říct, že jsme konečně kompletní”, zhodnotil utkání v Havířově Filip Indrst, který vše zatím bohužel vinou zatím nedoléčeného zranění sledoval z tribuny.

Foto: Filip Indrst

04.09.2024, Redakce

Aktuality

Rozpis ledu 38. týden
14.09.2024

Aktuální rozpis ledu

Rozpis ledu 37. týden
06.09.2024

Rozpis ledu