I ve druhém utkání s Havířovem nakonec padalo hodně branek 07.09.2024

I ve druhém utkání s Havířovem nakonec padalo hodně branek

I ve druhém utkání s Havířovem v tomto týdnu padlo nakonec hodně branek. Hosté si zejména po pětibrankové třetí třetině odvážejí vítězství 7:2. Závěr zápasu přinesl několik potyček a rozhodčí raději několik vteřin před koncem zápas předčasně ukončili. Poslední přípravný duel čeká na kopřivnické hokejisty v úterý od 18 hodin proti Opavě.

V pátek 6.9. se na kopřivnickém stadionu odehrálo další z přípravných utkání, podruhé v tomto týdnu s Havířovem. Favorit na přední příčky v nadcházející mistrovské sezoně nasázel našim hokejistům na svém ledě v úterý osm branek, nakonec ani dnes k tomu moc nechybělo.

První třetina začala hned tlakem hostí, z čehož vyplynula i jejich úvodní přesilová hra. Po necelé minutě ji na konci 7. minuty využil ve spolupráci s Franekem a Klimšou Viktor Konečný. V 15. minutě si aktivní první formace vynutila nejen slibnou šanci, ale také přesilovou hru. A i Kopřivnice svou šanci využila, hned po 13 vteřinách se nemýlil střelou přes clonící hráče Ondřej Sluštík. V polovině 18. minuty už se havířovští hráči radovali z druhého gólu, ale radost byla předčasná, branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Prostřední část byla divočejší, více se bruslilo na obou stranách a ani o souboje u mantinelu nebyla nouze. Už se zdálo, že i po druhé třetině bude vyrovnané skóre, ale na začátku 40. minuty se gólově prosadil Tomáš Franek, který se po dlouhé přihrávce z vlastního obranného pásma dostal do slibné šance, kterou sám před brankářem Darkem Bartošákem využil.

Hostům se hned po přestávce podařilo vedení navýšit, na 3:1 pro Havířov zvyšoval David Klimša, ve 45. minutě při oslabení domácích už to bylo po druhé dnešní brance Tomáše Franeka 4:1. O sedm minut později měla Kopřivnice k dispozici opět jednu z přesilových her, ale bohužel to dopadlo zcela opačně, než by si domácí fanoušci přáli. Ve vlastním oslabení skóroval Jakub Apolenář. Branky za zády brankáře Daniela Šimonů se Kopřivnice dočkala hned o půl minuty později, když od levého mantinelu našel skórujícího Jiřího Pargače Jakub Mach. Na 6:2 pro hosty zvyšoval v 55. minutě také dnes dvougólový střelec David Klimša. Závěrečné minuty se začaly ještě více přiostřovat, navíc v 57. minutě přišla sedmá branka z hole Šimona Pavlíka. Nejčastějším trestem v dnešním utkání byla hrubost, a když už přesáhla nastavenou mez, rozhodčí raději kvůli množícím se šarvátkám zápas ukončili o několik sekund dříve, než by zahoukala siréna.

07.09.2024, Redakce

Aktuality

Rozpis ledu 38. týden
14.09.2024

Aktuální rozpis ledu

Rozpis ledu 37. týden
06.09.2024

Rozpis ledu