Startuje 2. liga! Začínáme s Opavou. 17.09.2024

Startuje 2. liga! Začínáme s Opavou.

Přípravné období je u konce. Již zítra startuje další ročník 2. ligy skup. Východ. Čekali jsme, zda nedojde k nějakým přesunům v souvislosti s živelnou katastrofou, která výrazně zasáhla nejen Opavu a okolí. Ale není tomu tak! Zítra začínáme!

První mistrovské utkání v sezóně 2024/2025 je tady! Tento zápas se odehraje 18. 9. 2024 v Buly aréně v Kravařích od 18:00. Kopřivnice ze šesti přípravných utkání vyhrála jen jedno, a to právě proti Opavě. Povede se zvítězit i podruhé, a tentokrát naostro?

Opava skončila v minulé sezóně na krásném třetím místě, a to jen dva body za třetím Hodonínem. Získali skoro o 20 bodů více než Kopřivnice. Přátelských utkání odehráli celkem sedm, čtyři z nich pro ně skončily výhrou. V sezóně 2023/2024 byl nejlepším střelcem Opavy Tomáš Rousek, který i nadále pokračuje v červenobílém dresu. Nesmíme zapomenout ani na bývalé kopřivnické hráče, kteří přestoupili do opavského mančaftu. Jedním z nich je útočník Jiří Brodek; tento hráč nastoupil v Kopřivnici celkově ve čtyřech sezónách. Druhým hráčem je obránce Radim Štěpánek. U tohoto borce to budou už tři roky, co obléká opavský dres.

Kopřivnický tým nezahrál přípravné zápasy podle svých představ – 26 obdržených branek v šesti utkáních. Každopádně příprava je za námi a teď už očekáváme jen lepší výsledky. Největší změna oproti minulému roku je trenér Josef Doboš. Poté Kopřivnice hlásí několik prodloužení smluv a pár úplně nových hráčů. Mezi nové tváře patří například sedmnáctiletý obránce David Kyanka, který se bude snažit probojovat do sestavy, stejně jako další obránce Tobiáš Mošnička nebo polský útočník Mateusz Siekierka. Povede se do nové sezóny vstoupit výherně a připsat si první tři body do tabulky? Držte ve středu palce, alespoň na dálku. Sledovat zápas je možné prostřednictvím placeného kanálu CzechIceHockeyTV.


Ilustrační foto z prvního přátelského utkání v Buly aréně

17.09.2024, Kryštof Knapek

Aktuality

Rozpis ledu 38. týden
14.09.2024

Aktuální rozpis ledu

Rozpis ledu 37. týden
06.09.2024

Rozpis ledu