Trenér Josef Doboš: Na ligu se už moc těším 18.09.2024

Trenér Josef Doboš: Na ligu se už moc těším

Již dnes startuje další ročník 2. ligy. HC ISMM Kopřivnice je součástí třináctičlenné skupiny Východ. I podle trenéra A-týmu Josefa Doboše jsou velkými aspiranty na vedoucí příčky týmy Havířova, Znojma a Vyškova. Jak zhodnotil druhou část přípravného období včetně přátelských zápasů? Co řekl k atmosféře v týmu? Odpovědi najdete níže v rozhovoru. Foto: Jakub Zajíc

Pane trenére, již dnes to začne naostro. Prvním soupeřem je opavský Slezan. Proti stejnému týmu se sehrály také dva přátelské zápasy. Mimo Opavu jsme se utkali ještě s Havířovem a Novým Jičínem. Proč právě s těmito týmy?

Výběr soupeřů byl záměrný, budeme se s nimi setkávat v sezóně 2024/2025, tak proč si to nevyzkoušet „nanečisto“. Snad navážeme na vítězství v posledním přípravném utkání právě s Opavou.

Jak byste tedy přípravné zápasy zhodnotil, co ukázaly?

My jsme si chtěli během přípravných utkání hlavně vyzkoušet různé herní varianty, sestavu mužstva. Vidět všechny hráče na ledě a vyzkoušet různé varianty sestavy. Do sestavy jsme zařadili i juniory. S přístupem hráčů k utkání jsem byl spokojený, s výsledky už méně. Zápasy nám ukázaly, kde máme rezervy a co je potřeba před začátkem sezóny ještě natrénovat. Na tom jsme se ještě do ostrého startu snažili zapracovat.

Ze šesti přípravných utkání ale jen jedna výhra …

Výsledky bych až tak úplně neřešil. Ze šesti zápasů jsme ale obdrželi 26 branek. To je za mě HODNĚ !!! Toto číslo nám ukázalo, že musíme zlepšit hlavně obranu, protože oba dva brankáře máme na vysoké úrovni, ale pokud jim obrana, resp. celá pětka, nepomůže, nemůžeme počítat s lepšími výsledky. A v útoku máme taky co zlepšovat! Je ale taky pravda, že jsme v přípravných utkáních hodně sestavy „míchali“. To mohlo mít na naši hru a výsledky taky vliv.

Kromě zápasů byly na programu samozřejmě i tréninky, byly jen na ledě?

Celý srpen byl zaměřený na objem. Kromě tréninků na ledě, které byly zaměřeny na bruslení, jsme trénovali ještě 2 x týdně v posilovně – kruhové tréninky. Cílem bylo získat kondici. Od září jsme zaměřili tréninky na taktiku, tzn. nacvičování výjezdů z obranného pásma, práce v obranném a útočném pásmu …. Docházka za měsíc srpen a září byla velmi dobrá, kluci přistupovali k přípravě zodpovědně.

A jak hodnotíte předsezónní atmosféru v týmu?

Kádr je před sezónou už uzavřen. Chtěli bychom s Ondrou Sluštíkem ještě během sezóny kádr drobně doplnit. Atmosféra v týmu je dobrá, myslím, že jsme si sedli. A doufám, že bude dobrá i během sezóny … Každý zápas bude „boj“ a bude rozhodovat i momentální rozpoložení mužstva ….

Takže už se na ostré zápasy těšíte?

Ano, na ligu se moc těším.Mám hokej rád, mám rád atmosféru zápasů, podporu diváků, fandění …. Myslím si, že jsme dobře připraveni a chtěli bychom to našim fanouškům ukázat!

Děkujeme za rozhovor a budeme fandit celému týmu!

18.09.2024, Redakce

Aktuality

Rozpis ledu 38. týden
14.09.2024

Aktuální rozpis ledu

Rozpis ledu 37. týden
06.09.2024

Rozpis ledu