První utkání nového ročníku bohužel prohráváme 19.09.2024

První utkání nového ročníku bohužel prohráváme

K prvnímu utkání nového ročníku 2. ligy skup. Východ jsme zajížděli na led do Kravař, kde svá domácí utkání nyní hraje opavský Slezan. Foto: Michal Kuhn

Po mírném počátečním tlaku domácích se prvním střelcem tohoto utkání stal po nahrávce Patrika Goly a Marka Slavíka kopřivnický Dominik Raška. Od pravého mantinelu nahazoval Patrik Gola a Raška před brankou stál na správném místě. Vyrovnání se domácí dočkali v 17. minutě, kdy po nevydařeném vyhození puku z kopřivnické obranné třetiny propadla rána Jana Vašenky až za brankáře Darka Bartošáka. Do poloviny utkání bychom našli několik slibných šancí na obou stranách, brankáři byli ale neomylní. Těsně před polovinou utkání po nedostatečně přesném vyhození puku z obranného pásma Kopřivnice inkasovala podruhé. Od modré nahazoval puk na Bartošákovu branku Tomáš Rousek. Letící puk pak těsně před Bartošákem tečoval Kryštof Stuchlík. Ve 38. minutě využila Opava nabídnuté přesilové hry a Josef Krejsa se po závaru před kopřivnickou brankou nemýlil. Kopřivnice se však nevzdávala. Třetí branka lehce nabudila modrožluté, ale bez gólového efektu. Na začátku 59. minuty se rozhodl trenérský štáb ke hře bez brankáře s cílem snížit dvoubrankový rozdíl. To se bohužel nepovedlo, naopak se do prázdné branky trefil Tomáš Rousek a stanovil tak konečné skóre na 4:1 pro opavský Slezan.

🗣 Trenér Josef Doboš hodnotí utkání s Opavou:
V první třetině jsme se nejdříve se soupeřem jen oťukávali, vedli jsme 1:0. Vyrovnání domácích přišlo po zbytečné ztrátě puku. Druhá třetina byla z mého pohledu špatná, za mě tam bylo hodně zbytečných vyloučení, která potom oslabují celý tým a myslím si, že hráči si možná tak trošku mysleli, že to půjde samo. Za 3. třetinu ale musím kluky pochválit, bohužel jsme neproměnili vyložené šance, které jsme měli. Máme stále na čem pracovat a nyní se budeme připravovat na nejbližší utkání doma, ve středu se Žďárem n.S.”

Nyní mají naši muži sobotní kolo volné, další zápas je čeká ve středu 25. 9. na domácí půdě se Žďárem n. Sázavou.

19.09.2024, Redakce

Aktuality

Rozpis ledu 38. týden
14.09.2024

Aktuální rozpis ledu

Rozpis ledu 37. týden
06.09.2024

Rozpis ledu